Skidbouw

Modulaire skid-mounted units

Modulaire skid-mounted units bieden aanzienlijke voordelen: korte omschakeltijden en minimale aanpassing van de productiesystemen die worden gebruikt in sectoren zoals de farmaceutische, voedingsmiddelen– en chemische industrie. Pharmatec bouwt kant-en-klare systemen voor de hoogzuiverheidssector. We nemen alle aspecten voor onze rekening: mechanische en elektrische engineering, instrumentatie en automatisering. Deze samenwerking minimaliseert de extra werklast voor klanten. Pharmatec verzorgt de EI&A-aspecten en is ook verantwoordelijk voor de mechanische engineering, waaronder tanks, pompen, warmtewisselaars, stromingssensoren, fittingen en bemonsteringspunten, enz. 

Skid-samenstellingen en skid-constructie voor hoge zuiverheid

Skidmodules kunnen worden gebruikt voor de productie van gezuiverd water (PW), water voor injectie (WFI), schone stoom (CS) en andere zeer zuivere vloeistoffen. Op skids gemonteerde systemen kunnen worden gebruikt in de farmaceutische, voedingsmiddelen-, biowetenschappen- en biotechsector voor de productie van medicijnen, injectievloeistoffen voor mensen, voedingssupplementen voor kwetsbare personen en vitamines. De chemische industrie is een ander gebied waar skid-mounted systemen steeds vaker worden gebruikt om grondstoffen te produceren voor biopolymeren (polymeren die van nature in het lichaam voorkomen) voor farmaceutische doeleinden. 

Skidbouw

Adviseren, ontwerpen, bouwen, onderhouden

We zijn vanaf het beginstadium betrokken bij het project van een klant. Dit geeft ons de mogelijkheid om advies te geven in de volgende fasen: User Requirement Spec, Conceptueel Ontwerp, Basis Ontwerp, Gedetailleerd Ontwerp, Constructie (werktuigbouwkunde + elektrotechniek, instrumentatie en automatisering), Kwalificatie (IQ, OQ, PQ), Validatie en Service & Training. 

Door een tekort aan interne project-/procesingenieurs is er een aanzienlijk verlies aan expertise in de industrie. Klanten hebben steeds meer behoefte aan specifiek advies. Advies dat Pharmatec geeft. De klant vertelt ons wat de behoeften zijn in de productie. Gewapend met die informatie maken we een ontwerp in nauw overleg met de klant en hebben we een continue feedbackloop met de klant tot en met de IQ/OQ-fase. Zo beheren we het proces voor de productie van installaties en systemen, van de aanvraagfase tot de uiteindelijke levering en oplevering.